Angajatii Facebook va pot accesa contul fara parola

facebook-pass

Saptamana trecuta, Paavo Siljamäki directorul casei de discuri Anjunabeats, a povestit o intamplare interesanta din timpul vizitei sale la sediul Facebook din Los Angeles. Dorind sa-si vizualize contul si cu acordul sau, in cadrul interactiunii cu un inginer de la Facebook, acesta din urma s-a logat in contul sau, fara a avea nevoie de credentialele contului.

De asemenea, platforma Facebook nici nu a notificat utilizatorul, in acest caz Siljamäki, despre accesarea contului de pe un dispozitiv aflat intr-o alta locatie si nici ca altcineva a accesat profilul sau personal, cum de obicei ar trebui sa se intample. Fapte care ridica unele semne de intrebare. Ulterior acestor intamplari, Siljamäki a cerut explicatii celor de la Facebook cu detalii despre angajatii care au dreptul sa acceseze anumite conturi si in ce situatii se pot accesa acestea.

Raspunsul celor de la Facebook, il puteti vedea mai jos:

„Avem controale administrative, fizice si tehnice riguroase in cadrul firmei, pentru a restrictiona accesul angajatilor la datele utilizatorului. Controalele noastre au fost evaluate de catre firme de audit terta parte si confirmate ca fiind in regula de mai multe ori catre Biroul Irlandez pentru Protectia Datelor. „

„Accesul este diferentiat si limitat in functie de pozitia angajatului pe care o ocupa la locul de munca, iar angajatii pot accesa doar cantitatea de informatii care este necesara pentru a indeplini in bune conditii responsabilitatile de serviciu. Avem doua sisteme separate care lucreaza pentru a detecta modele suspecte de comportament, iar aceste sisteme produc rapoarte o data pe saptamana, rapoarte care sunt revizuite de doua echipe de securitate independente.”

Pe scurt, Facebook are un instrument de servicii pentru clienti, care poate acorda acces la contul unui utilizator. Desi aparent puternic monitorizat si controlat, este clar ca acest instrument poate fi folosit in cazuri specifice de catre un grup select de angajati.

De asemenea, ai putea dori...