Notebook HP 15-d051sq – Drivere fake de la HP

notebook-hp15

Daca v-ati gandit sa achizitionati un Notebook HP din seria 15, trebuie sa stiti ca singurul sistem de operare acceptat pentru care exista drivere, este Windows 8.1 pe 64 biti. Asadar, cei care nu se impaca prea bine cu ultima platforma de la Microsoft, sunt sfatuiti sa se orienteze catre alte modele.

Si ca sa intaresc cele expuse mai sus, am sa va dau un exemplu de care m-am lovit foarte recent, cand am avut in lucru un notebook HP 15-d051sq pe care a trebuit sa instalez o licenta de Windows 7 pe 64 de biti. Pana aici toate bune si frumoase, insa ce te faci atunci cand constati ca ti-ai achizitionat laptop nou, licenta, dar nu le poti folosi. Cauza este pe cat de simpla, pe atat de complicata. Nu exista drivere pentru Windows 7.

Desi pe site-ul HP unul din cei mai mari producatori de echipamente IT din lume, exista drivere pentru modelul HP 15-d051sq, pentru ambele variante de Windows pe 64 de biti, respectiv Windows 7 si Windows 8.1, nu sunt valabile decat cele pentru Windows 8.1. Cele pentru Windows 7 nu se pot instala, deoarece invariabil apare un mesaj de eroare in care se specifica ca laptopul nu intruneste cerintele minime pentru a putea fi instalate driverele. Cu alte cuvinte, HP ofera drivere fake care nu pot fi folosite. Pentru asta nu pot decat sa spun…Rusinica HP!

Cum nu ma descurajez prea usor si avand in vedere cele aratate mai sus, mai ales ca am ceva experienta in spate, am zis sa incerc sa instalez driverele pe cai mai putin obisnuite, mai exact dupa „Hardware Id”, cautand driverele direct la producatorii hardware-lui respectiv. Cum bine cred ca va inchipuiti, nici acestea nu au functionat. Acelasi invariabil mesaj cu „cerintele minime nu sunt intrunite” pentru a putea fi instalate driverele. In afara de sunet si placa de retea wired, pe care le-a vazut Windows 7 la instalare, in rest niciun driver nu functioneaza.

Ca o urmare a acestei intamplari, care din nefericirie nu este singura, intampinand o problema similara cu un alt model de laptop HP, caz pe care l-am prezentat aici – HP Sleekbook 15 – Probleme drivere, recomand o atentie sporita atunci cand doriti achizitionarea unui laptop si aveti preferinte in alegerea sistemului de operare.

Driverele pentru HP 15-d051sq le gasiti aici: Drivere

De asemenea, ai putea dori...