Notebook HP 15-d051sq – Drivere fake de la HP

notebook-hp15

Daca v-ati gandit sa achizitionati un Notebook HP din seria 15, trebuie sa stiti ca singurul sistem de operare acceptat pentru care exista drivere, este Windows 8.1 pe 64 biti. Asadar, cei care nu se impaca prea bine cu ultima platforma de la Microsoft, sunt sfatuiti sa se orienteze catre alte modele.

Si ca sa intaresc cele expuse mai sus, am sa va dau un exemplu de care m-am lovit foarte recent, cand am avut in lucru un notebook HP 15-d051sq pe care a trebuit sa instalez o licenta de Windows 7 pe 64 de biti. Pana aici toate bune si frumoase, insa ce te faci atunci cand constati ca ti-ai achizitionat laptop nou, licenta, dar nu le poti folosi. Cauza este pe cat de simpla, pe atat de complicata. Nu exista drivere pentru Windows 7.

Desi pe site-ul HP unul din cei mai mari producatori de echipamente IT din lume, exista drivere pentru modelul HP 15-d051sq, pentru ambele variante de Windows pe 64 de biti, respectiv Windows 7 si Windows 8.1, nu sunt valabile decat cele pentru Windows 8.1. Cele pentru Windows 7 nu se pot instala, deoarece invariabil apare un mesaj de eroare in care se specifica ca laptopul nu intruneste cerintele minime pentru a putea fi instalate driverele. Cu alte cuvinte, HP ofera drivere fake care nu pot fi folosite. Pentru asta nu pot decat sa spun…Rusinica HP!

Cum nu ma descurajez prea usor si avand in vedere cele aratate mai sus, mai ales ca am ceva experienta in spate, am zis sa incerc sa instalez driverele pe cai mai putin obisnuite, mai exact dupa „Hardware Id”, cautand driverele direct la producatorii hardware-lui respectiv. Cum bine cred ca va inchipuiti, nici acestea nu au functionat. Acelasi invariabil mesaj cu „cerintele minime nu sunt intrunite” pentru a putea fi instalate driverele. In afara de sunet si placa de retea wired, pe care le-a vazut Windows 7 la instalare, in rest niciun driver nu functioneaza.

Ca o urmare a acestei intamplari, care din nefericirie nu este singura, intampinand o problema similara cu un alt model de laptop HP, caz pe care l-am prezentat aici – HP Sleekbook 15 – Probleme drivere, recomand o atentie sporita atunci cand doriti achizitionarea unui laptop si aveti preferinte in alegerea sistemului de operare.

Driverele pentru HP 15-d051sq le gasiti aici: Drivere

De asemenea, ai putea dori...

14 răspunsuri

 1. ionut spune:

  nu pot intala driverul de Wi-fi?
  lam descarcat de pe site hp dau instal si-mi da eroare de ce ?

  • Pami spune:

   Se da buna ziua, cand intri la om in casa! Una la mana! Doi la mana, scrie in articol de ce! Nici macar nu spui ce Windows ai, sau vrei sa ghicesc eu!
   Nu uita de cratima!

 2. Vali spune:

  Se stie ceva de driverul de Wi-fi? daca se poate sau ???

 3. daniel spune:

  driver pack solution 14.5 pune toate drivere win 7 32 si 64 bit

  • Pami spune:

   Acum da, dar la vremea cand am scris eu articolul, nu! Acum din cate am inteles de la Remus, le-a venit mintea la cap! In plus nu recomand astfel de programe! Driverele se iau de la producator!

 4. Remus spune:

  Mersi, Pami!
  Să fie! 🙂
  Să știi că în final am rezolvat-o și cu bluetooth-ul.
  Screenshot @ http://imgur.com/9fUCiK0
  În cazul în care ajung și alții pe-aici căutând același lucru, am reușit să instalez driver-ul și software-ul necesar descărcând „Bluetooth Driver (RT3290/MT7630)” de pe site-ul producătorului „Ralink” (acum „MediaTek”) de la adresa
  http://www.mediatek.com/en/downloads/bluetooth-driverrt3290mt7630/
  Trebuie să completați câmpurile „nume”, „e-mail” și „captcha”, apoi click pe „submit” pentru a porni descărcarea dintr-o fereastră/notificare pop-up.
  Foarte ciudat este faptul că și printre soluțiile de pe site-ul HP se găsește acest soft (IVT BlueSoleil), însă acela nu se instalează, dând eroarea cu „cerințele minime”, așa cum scria Paco în articol, pe când cel descărcat de la adresa de mai sus n-a avut nicio problemă cu Windows 7 x64.
  Dacă acest lucru va fi vreodată de folos cuiva… să fiți iubiți!
  Cheers! 😉

  • Pami spune:

   Multumim Remus! Apreciez gestul si te mai asteptam cu vesti din astea bune! 🙂

   • Remus spune:

    N-aveți pentru ce…
    O să vă urmăresc de-acum încolo pentru că sunt multe articole interesante pe site-ul vostru, iar dacă voi putea veni cu alte informații în sprijinul celor scrise de voi, o voi face cu plăcere, dacă nu, mă voi mulțumi să mai învăț eu însumi câte ceva de la alții care poate știu mai multe.
    S-auzim de bine!… 😉

 5. Remus spune:

  Salut, prietene!
  Sunt și eu, acum, după juma’ de an în aceeași situație, doar că eu fie am fost mai răbdător, fie am fost mai norocos și au apărut driver-ele între timp.
  Pe scurt, eu am găsit și instalat pe HP 15-d051sq tot ce era de instalat, mai puțin driver-ul de bluetooth, pe care încă îl caut (așa am ajuns aici).
  În orice caz, e adevărat. În loc să simplifice lucrurile, par tot mai complicate la HP…
  Cheers!

  • Pami spune:

   Salutare,

   Imi pare bine bine ca ai rezolvat, insa ma surprinde problema cu bluetooth. Eu nu am mai verificat si nici nu am mai avut acest model de cand am scris articolul in lucru. Curios cum de au rezolvat problema, mai putin partea cu bluestooth!?

   LE: Succes cu site-ul! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *