Oferta Tehnica de Calcul

MAGAZIN IT CRAIOVA

Despre Echipamentele IT Refurbished

Calitate La Preturi Mici

EPA Systems Craiova comercializeaza tehnica de calcul refurbished la preturi accesibile, ingloband calculatoare, periferice si componente pc de la brand-uri prestigioase, precum HP, IBM, Dell, Compaq, Lenovo, Fujitsu Siemens, Canon, Samsung, Brother, Lexmark si altele, brand-uri recunoscute pentru calitatea si fiabilitatea lor in timp. Toate echipamentele IT din oferta beneficiaza de garantie, iar preturile afisate sunt finale, includ TVA.

Dar sa vorbim putin despre ce inseamna tehnica de calcul refurbished, asta ca sa va faceti o idee comparativ cu tehnica de calcul second hand, deoarece de multe ori intre cele doua categorii se creeaza confuzie.

In ziua de azi, calculatoarele sunt obiecte aproape de nelipsit din orice casa sau companie. Tehnologia in domeniul IT avanseaza intr-un ritm extrem alert, lasand in urma la nivel global, mii de modele de calculatoare, periferice si componente care sunt inca functionale, performante si in acelasi timp mult mai ieftine. Un aspect deloc de neglijat. Sistemele refurbished sunt si vor ramane o solutie accesibila unei mase largi de utilizatori, o solutie viabila si fiabila la modelele mai noi, care in anumite conditii de exploatare nu-si justifica pretul ridicat. Acelasi lucru il putem spune si despre perifericele PC – imprimante, monitoare LCD, ups-uri, dar si despre componentele PC – procesoare, hard disk-uri, memorii, placi video si altele.

De asemenea, sa nu uitam de laptopuri, care in majoritatea cazurilor sunt un inlocuitor excelent pentru modelele noi, dar mai scumpe, desi configuratiile sunt apropiate. Un alt avantaj al laptopurilor refurbished, este si faptul ca, provenind de pe piata vest-europeana, au o calitate mult mai buna a componentelor, datorita standardelor impuse in aceste tari. Desi considerata de majoritatea tehnica de calcul second hand, lucrurile stau putin diferit in cazul anumitor produse IT. Mai corect spus, este tehnica de calcul refurbished. Este exact ceea ce noi comercializam. De mentionat faptul ca exista insa si produse IT second hand. Dar sa vedem ce inseamna tehnica de calcul refurbished (echipamente IT reconditionate) la care vom face referire in Oferta.

Fara a generaliza, in majoritatea cazurilor, din categoria second hand, fac parte produsele IT vandute de diverse persoane fizice, produse care pot fi gasite in sectiunile de vanzari de pe forumuri, site-uri specializate de anunturi, sau diverse publicatii care au si sectiuni de anunturi. Aceste produse, de cele mai multe ori nu mai beneficiaza de garantie si nici nu sunt supuse unor teste si evaluari calificate.

Astfel, spre deosebire de produsele IT second hand, din tehnica de calcul reconditionata, fac parte echipamentele IT care au fost utilizate in diverse medii de afaceri din UE si nu numai, cum ar fi institutii bancare, scoli, universitati, diverse corporatii, etc. si care prin diferite programe de leasing (in alte state se foloseste aceasta varianta si pentru tehnica de calcul), se reintorc la producatori unde sunt testate, eventual anumite componente schimbate daca e cazul si curatate. Dupa ce sunt trecute toate testele specifice, acestea se certifica si se repun in circulatie sub denumirea de „tehnica de calcul refurbished” (reconditionata). Deci este evidenta diferenta fata de tehnica de calcul second hand, care nu trece prin toate aceste procese de verificare si are parte doar de o verificare sumara.

Acum, dupa ce am vazut diferentele dintre  tehnica de calcul refurbished si second hand, ce concluzia putem trage atunci din cele expuse mai sus? Este usor de realizat faptul ca atunci cand ai un buget limitat, sau pur si simplu folosesti sistemul doar in scopuri informative, pentru a verifica sau trimite un e-mail, cateva stiri, a asculta muzica, sau a vedea un film, nu se justifica investitia scumpa intr-un echipament nou. De asemenea, exista anumite categorii de persoane care presteaza diverse activitati de office precum, secretariat, contabilitate, baze de date si altele asemanatoare, care pot foarte bine sa-si desfasoare activitatea pe sisteme de calcul refurbished, salvand astfel o parte importanta din buget, care poate fi folosit in alte scopuri. Si aici nu ma refer numai la persoane fizice, ci si la firme care in acelasi mod pot economisi surse importante din buget pentru echiparea birourilor cu tehnica de calcul ieftina si fiabila.

Pentru comenzi sau intrebari suplimentare, ne puteti contacta telefonic, folosind casuta de dialog de la pagina de Asistenta, sau folosind formularul de Contact.