LibreOffice – pachet Office profesional si gratuit

libreoffice-screenshot

LibreOffice este o suita office profesionala, care se poate descarca si instala gratuit, bazandu-se pe codul sursa al suitei OpenOffice, dar dezvoltata independent.  Proiectul LibreOffice are in spate aproximativ aceeasi echipa care a pus bazele OpenOffice, insa dupa ce acesta a fost preluat de Oracle, s-au reunit formand The Document Foundation. LibreOffice ofera sase aplicatii bogate in functionalitati care satisfac toate cerintele pentru procesarea documentelor si a datelor, acestea fiind: Writer (editor de text), Calc (tabele si calcul tabelar), Impress (prezentari PowerPoint), Draw (schite si diagrame), Math (editor de ecuatii) si Base (lucrul cu baze de date).

Este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac OS X si GNU / Linux, functioneaza atat pe 32 cat si pe 64 de biti si este disponibil in peste 30 de limbi, inclusiv romana. LibreOffice este user-friendly avand o interfata usor de utilizat si personalizat, utilizatorii Microsoft Office gasind multe asemanari cu acesta. Este compatibil cu formate de fisiere Word, Excel, PowerPoint si multe altele, in plus avand incorporat si un PDF creator.

LibreOffice este sustinut de o mare comunitate de voluntari, utilizatori avansati si dezvoltatori, care colaboreaza impreuna pentru imbunatatirea continua a programului. Pe pagina oficiala veti gasi tutoriale si documentatie pentru versiuni mai vechi sau mai noi, incepand cu versiunea 3.3 pana la 4.1. La momentul redactarii acestui articol ultima versiune fiind 4.1.4. Tot aici veti gasi si ultima versiune pentru download. LibreOffice este o excelenta solutie pentru toti cei care au nevoie de un pachet office profesional si gratuit.

De asemenea, ai putea dori...