Solid State Drive si riscul de a pierde date

pierdere-date-ssd

Cercetari recente au scos la iveala o vulnerabilitate a modelelor mai noi de SSD-uri, care sufera de un defect inerent de pierdere a datelor daca sunt pastrate fara alimentare si in conditii de temperatura care nu este reglementata corespunzator. Faptul ingrijorator este ca durata poate varia de la cateva saptamani, pana la cateva luni, insa in anumite circumstante, pierderea datelor poate avea loc doar dupa cateva zile.

Un document recent a fost prezentat de Alvin Cox, Senior Staff Engineer la Seagate, in care se arata ca timpul pentru care datele sunt retinute pe unele SSD-uri, este redus la jumatate pentru fiecare crestere cu 5 ° C a temperaturii de stocare si in lipsa alimentarii. Asta inseamna ca daca o unitate SSD este stocata intr-o camera unde temperatura de pastrare este de 25 ° C, datele pot fi in siguranta pentru aproximativ 2 ani. Daca insa temperatura de stocare, creste cu 5 ° C, perioada in care datele sunt in siguranta se va reduce la jumatate, mai exact 1 an.

O crestere moderata cu 5 ° C intr-un spatiu de stocare, poate aduce in cazul anumitor modele la o scadere a ratei de retentie a datelor intre 140 si 70 de zile. Desi mai mult ca sigur nu va asteptati la o asemenea veste, nu trebuie sa intrati in panica. Majoritatea SSD-urilor high-end sunt concepute sa reziste cel putin 2 ani daca sunt pastrate in conditii optime.

Astfel, desi temperatura de stocare este probabil ultimul lucru la care va puteati gandi in cazul protectiei datelor, daca stiti ca SSD-ul pe care aveti date va sta mult timp nefolosit, temperatura de pastrarea a acestuia este bine sa nu depaseasca 25 ° C!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...