Unchecky – elimina instalarea programelor terta parte

unchecky

Am sa va prezint in acest articol un programel micut care va ajuta sa eliminati aplicatiile terta parte incluse de obicei intr-un software gratuit. Se numeste Unchecky si este extrem de util „incepatorilor”. Am pus incepatori in ghilimele, deoarece din pacate nu sunt numai incepatori care fac greseala sa instaleze un program fara sa se uite la optiuni inainte de a da „next”, sau a folosi modul de instalare custom.

Dezvoltatorii de soft si in special cei care produc aplicatii gratuite au implementata licenta OpenCandy, licenta care odata cu softul in cauza mai ofera la pachet si diverse toolbaruri sau aplicatii de „optimizare” care va fac viata grea dupa ce le instalati. Licenta OpenCandy in sine, nu este o chestiune de condamnat, deoarece datorita ei developerii pot mentine anumite programe gratuite. Problema este insa a programelor care se folosesc de aceasta licenta. De cate ori nu v-ati trezit fara „voia” voastra in calculator cu Ask toolbar, TuneUP Utilities si alte astfel de prostioare.

Aici intervine Unchecky, un softulet micut care ruleaza in background si atunci cand doriti sa instalati un program, acesta va debifa automat instalarea aplicatiilor terta parte incluse in acel program. Datorita Unchecky, atunci cand veti dori instalarea programului, toate optiunile de instalare vor fi la vedere, chiar si cele custom, in care veti observa ca programele terta parte sunt debifate implicit. In cazul in care accidental bifati una din componente, Unchecky va emite un mesaj de avertizare in care veti fi intrebat daca chiar doriti instalarea acesteia.

Prea multe nu sunt de spus despre acest utilitar, insa il puteti vedea in filmuletul de mai jos la lucru. Pentru cei care nu doresc un program in plus pe calculator, atunci ar fi bine sa aleaga optiunea custom in timpul instalarii si sa debifeze aplicatiile terta parte. Utilitarul Unchecky il gasiti aici.

 

De asemenea, ai putea dori...