Spartan – noul browser din Windows 10

spartan-browser-windows10

Dupa cum se stie deja, Microsoft va lansa pe 21 Ianuarie 2015 in cadrul unei conferinte, noul sau sistem de operare Windows 10. Iata ca la numeroasele surprize pe care le-a pregatit gigantul din Redmond, unele dintre ele prezentandu-le in alte posturi aici si aici, se mai adauga una. Surse din interior dezvaluie ca sistemul de operare va veni cu un browser nou ce poarta numele de cod Spartan.

In acest moment nu se stie daca acesta va fi numele care va ramane pana la final si nici daca va fi gata pana la prezentarea din 21 Ianuarie. Insa se spune ca noul browser Spartan va avea un design diferit fata de ce stiam pana acum, mai aproape de suratele Chrome si Mozilla, va suporta extensii si va fi disponibil si pentru dispozitivele mobile. De asemenea, se pare ca la baza stau tot motoarele de randare din variantele anterioare de Internet Explorer, mai exact Chakra JavaScript engine si Microsoft Trident rendering engine.

In prima faza, Windows 10 va fi livrat cu ambele variante de browser, atat IE 11 cat si Spartan, urmand ca pe parcus daca totul decurge bine, sa se renunte la Internet Explorer. Avand in vedere ultimele tendinte ale celor de la Microsoft, va fi interesant de vazut daca noul browser Spartan va fi portat si catre alte platforme non-Windows, precum Android si iOS, spun cei de la ZDNet. Pana atunci insa, nu avem decat sa asteptam si sa speram ca zvonurile vor deveni realitate.

De asemenea, ai putea dori...