Adio Yahoo Messenger!

yahoo-messenger

 

Dupa 20 de ani…nu, nu este vorba despre celebrul roman al lui Alexandre Dumas, care il are ca personaj central pe nu mai putin celebrul d`Artagnan, ci de mult indragitul odinioara serviciu de chat, Yahoo Messenger care incepand cu data de 17 Iulie 2018 va fi inchis definitiv.
Yahoo Messenger a fost lansat initial cu denumirea Yahoo Pager, pe data de 9 martie 1998. Iata insa ca dupa 20 de ani de activitate si tot felul de transformari, Oath, o filiala Verzion care opereaza Yahoo, a anuntat ca va renunta la acest serviciu, in ciuda faptului ca inca exista foarte multi fani loiali.

„Abandonam aplicatia de chat in favoarea unor noi instrumente de mesagerie care sa se potriveasca mai bine nevoilor consumatorilor. Experimentam in mod constant noi servicii si aplicatii.”, au declarat cei de la Oath.
In prezent nu exista alta aplicatie similara Yahoo Messenger, doar o aplicatie de mesagerie de grup, Yahoo Squirrel, unde accesul se face pe baza de invitatie.

Persoanele care doresc o arhiva a conversatiilor lor de mesagerie Yahoo, pot vizita pagina dedicata, de unde pot descarca un istoric al mesajelor. Vor avea doar sase luni la dispozitie sa faca acest lucru, dupa aceasta, nu vor mai putea accesa arhiva. Sau se poate face o cerere din Privacy Dashboard > Download Your Data.

De-a lungul anilor, noi servicii de chat precum Facebook Messenger si WhatsApp au eclipsat Yahoo Messenger in popularitate. Yahoo a elaboarat o noua versiune de Yahoo Messenger in 2015 si a lansat-o in 2016, deoarece a incetat sa sustina versiunea mai veche, obligand astfel utilizatorii sa foloseasca noul messenger.

Avand in vedere ca Yahoo a decis sa omoare si noua versiune de Messenger, este probabil datorat faptului ca nu a prins niciodata atat de bine ca versiunea mai veche facuta in anii 1990.

Din pacate, mai putem spune doar…Goodbye Yahoo!

De asemenea, ai putea dori...