Kingsoft Office Suite – o excelenta alternativa la Microsoft Office

kingsoft-office

Kingsoft Office Suite este probabil cea mai versatila suita Office free si o excelenta alternativa pentru Microsoft Office. Spre deosebire de LibreOffice, un alt pachet Office gratuit pe care l-am prezentat intr-un post aici, Kingsoft Office Suite include doar trei module de baza si anume:

• Writer (procesor de text)
• Spreadsheet (calcul tabelar)
• Presentation (prezentari ppt, pps)

Kingsoft Office Suite este o alternativa Office light care se instaleaza foarte usor, nu consuma multe resurse si are o compatibilitate foarte buna cu fisierele Microsoft Office. Un alt mare avantaj este si faptul ca interfetele celor trei module sunt foarte asemanatoare cu cele ale Microsoft Office, ceea ce face trecerea utilizatorilor de la un pachet Office la altul, mult mai usoara.

Sa vedem in continuare care sunt caracteristicile si compatibilitatile cu Microsoft Office. Asadar, tipurile de fisiere caracteristice fiecarui modul sunt urmatoarele:

Writer:
Formate de fisiere de intrare: Word (97/2000/2003/2007/2010) .doc, .dot, .docx, .dotx, .docm, .dotm, .xml, .rtf, .wps si .wpt
Formate de fisiere de iesire: Word (97/2000/2003/2007/2010) .doc, .dot, .docx, .dotx, .docm, .dotm; .rtf, .txt, Kingsoft .wps si .wpt

Presentation:
Formate de fisiere de intrare: PowerPoint (97/2000/2003/2007/2010) .ppt, .pptx, .pps, .ppsx, .pot, .dps si .dpt
Formate de fisiere de iesire: PowerPoint (97/2000/2003) .ppt, .pps, .pot, .dps si .dpt

Spreadsheets:
Formate de fisiere de intrare: Excel (97/2000/2003/2007/2010) .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt, .csv, .xml, .html, .et si .ett
Formate de fisiere de iesire: Excel (97/2000/2003/2007/2010) .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt, .csv, .et, .ett, s.a.

kingsoft-office

De asemenea, Kingsoft Office Suite are incorporat un convertor PDF, care permite salvarea oricarui document, fie ca este vorba de docx, xls sau ppt, in fisiere PDF. Printre alte facilitati mai putem enumera: Document Encryption, Automatic Spell Check, Multiple Document Tabs, Paragraph Adjustment, Create Hyperlinks si altele. Este compatibil cu sistemele de operare Windows 2000, Windows XP, Windows Vista (32bit, 64bit), Windows 7 (32bit, 64bit) si Windows 8.

Pachetul de instalare cu cele trei module are doar 45.4MB, iar ultima versiune poate fi descarcata de aici. Pentru cei care folosesc mult dispozitivele mobile, cei de la Kingsoft au si un pachet asemanator pentru Android si IOS. Un avantaj fata de alte pachete Office de acest fel, este faptul ca suita celor de la Kingsoft permite si editarea documentelor, nu numai vizualizarea lor. Varianta mobile o gasiti de asemenea pe site-ul celor de la Kingsoft.

Ca o concluzie, Kingsoft Office Suite Free este mai mult decat suficient pentru cei care au nevoie de un pachet Office de baza, mic, rapid si eficient, fara costuri suplimentare, ceea ce uneori este destul de important atunci cand bugetele sunt limitate!

De asemenea, ai putea dori...