Afla cine iti foloseste reteaua Wi-Fi

wiomw

Uneori o parola wireless nu este suficienta pentru a opri un vecin sau o persoana neautorizata sa patrunda in reteaua noastra Wi-Fi. Cum va dati seama de acest lucru? Destul de usor, datorita faptului ca viteza de acces la Internet scade uneori simtitor. Astfel, rularea videoclipurilor, transferul de fisiere, incarcarea site-urilor, etc., se desfasoara mult mai anevoios decat in mod normal.

Desi intruziunea in reteaua proprie a persoanelor neautorizate, se poate urmari si din interfata routerului la majoritatea modelelor, pentru cei mai putin familiarizati cu aceasta interfata am sa va prezint mai jos o aplicatie care ruleaza sub Windows si cu ajutorul careia va puteti monitoriza reteau Wi-Fi.

Aceasta se numeste Who Is On My WiFi, sau pe scurt WIOMW si o puteti descarca de aici.

Aplicatia este foarte usor de instalat si de lucrat cu ea. Imediat dupa instalare, se deschide un wizard care va indruma pas cu pas catre ce aveti de facut. In prima faza, aplicatia va incepe sa scaneze reteau si sa identifice dispozitivele atasate la router. Va fi afisata o fereastra in care vor apare mai multe variabile precum descriera dispozitivului (pe care o puteti modifica pentru o identificare facila), adresa MAC, numele sau adresa IP, ultimul IP avut si daca este conectat la retea, sau nu (vezi poza).

wiomw

De asemenea, aplicatia WIOMW poate bloca accesul dispozitivului la retea, daca se considera necesar. Aplicatia ruleaza in background si isi face refresh la intervale regulate de timp, anuntand utilizatorul printr-o fereastra de tip popup, daca a aparut un nou dispozitiv in retea. De asemenea, noile dispozitive aparute in retea, sunt semnalate distinct, printr-o culoare galben strident, pentru o usoara identificare. Asadar, daca aveti anumite banuieli ca cineva neautorizat se leaga la reteaua personala, folositi cu incredere Who Is On My WiFi pentru depistarea si blocarea acestuia. Aplicatia functioneaza de asemenea si pe Android sau iPhone si poate fi descarcata de pe App Store sau Google Play.

De asemenea, ai putea dori...