Care este cea mai buna protectie antivirus conform AV-TEST

av-test-2015

Institutul german de securitate IT AV-TEST, a facut publice pe data de 25 Martie 2015, rezultatele testelor efectuate pe platformele Windows 8 si 8.1 ale principalelor solutii antivirus existente la ora actuala.

AV-TEST evalueaza programele antivirus pe o scara cu trei nivele, specialistii luand in considerare protectia, performanta si usurinta in exploatare. Dupa cum veti observa in graficul de mai jos, doar trei programe antivirus au reusit sa stranga toate cele 18 puncte, acestea fiind in ordine, Bitdefender Internet Security, Kaspersky Internet Security si Qihoo 360 Antivirus (antivirus gratuit, dar disponibil doar in China).

av-test-februarie-2015

Tot din grafic, se poate observa ca antivirusul celor de la Microsoft este clasat pe ultimul loc, cum a fost si in 2014, protectia oferita de acesta fiind extrem de scazuta. Pe locurile 4,5 si 6, cu 17 puncte, se claseaza in ordine Avira Antivirus Pro, Qihoo 360 Internet Security (gratuit si disponibil si in afara Chinei) si Tencent PC Manager (de asemenea, gratuit in afara Chinei).

Symantec Norton Security ocupa un deloc magulitor loc 10 si doar 16 puncte. Eset ocupa de asemenea un rusinos loc 17, un loc meritat de altfel, datorita performantelor mediocre. Asadar, testele celor de la AV-TEST scot inca o data in evidenta, daca mai era nevoie, eficienta antivirusului romanesc Bitdefender si pe cel al rusilor de la Kaspersky. Desi nu ar trebui sa ne surprinda, chinezii ocupa si ei un loc fruntas cu al lor Qihoo 360 Antivirus. Un plus este si faptul ca acesta din urma este gratuit, insa din pacate doar pentru piata din China.

In concluzie, din proprie experienta, recomandarea mea si nu numai a mea dupa cum se vede si din teste, pentru cei care doresc o buna protectie antivirus si se stiu ca au date sensibile care trebuie protejate, este sa foloseasca una din solutiile celor de la Bitdefender sau Kaspersky.

Update* – Octombrie 2016

AV-Test a publicat noile rezultate ale testelor efectuate in luna Octombrie 2016 cu o serie dintre cele mai populare si bine cotate programe antivirus. Dupa cum se poate observa din grafic, raman in top programele de la Kaspersky si Bitdefender, urmate la mica distanta de Norton, Trend Micro, Quick Heal si Avira. Dupa cum ne-am obisnuit deja, protectia celor de la Microsoft, Windows Defender a fost cotata destul de slab in testele efectuate, cu doar trei stele din sase!

Testele prezentate in diagrama, au fost efectuate pe sistemul de operare Windows 10, insa pe site-ul celor de la AV-Test, puteti gasi rezultatele si pentru celelalte sisteme de operare, incepand cu Windows XP.

av-test-octombrie-2016

De asemenea, ai putea dori...