Samsung T1 SSD – portabilitate si performanta extrema

samsung-t1-ssd

Prezentat mai intai la CES 2015, Samsung T1 a ajuns si in magazine. Noul SSD de 1 TB al celor de la Samsung este ultra rapid si ultra portabil, iar pentru iubitorii de tehnologie, T1 va fi o experienta cat se poate de placuta.

Samsung T1 vine cu o interfata USB 3.0, are o dimensiune de numai 9.6 x 71 x 53 mm, cantareste doar 30 g, dar ce este mai important, are o viteza de citire/scriere de 450MB/s. SSD-ul foloseste memorii flash TLC 3D-vertical NAND si tehnologia TurboWrite, propietara Samsung. Tehnologia TurboWrite permite SSD-ului sa functioneze intr-un mod de inalta performanta simuland o zona tampon formata dintr-un singur strat de celule flash. In timpul operatiunilor de scriere, datele sunt scrise in aceasta zona la viteze extrem de mari, iar in perioadele de inactivitate, datele sunt mutate in regiunea de stocare primara. Rezultatul este o creste semnificativa a vitezei de lucru.

samsung-t1-ssd

samsung-t1-ssd

De asemenea, Samsung T1 dispune si de tehnologie de criptare AES pe 256 biti, care se poate folosi atunci cand se considera necesar si vine pre-formatat in sistem de fisiere exFAT, compatibil atat pe Windows cat si pe Mac OS X. Pentru cei care inca mai folosesc Windows XP, un patch de compatibilitate pentru exFAT poate fi gasit aici. Bineinteles, SSD-ul poate fi reformatat, daca se considera necesar. T1 utilizeaza acelasi controler MGX introdus in seria 850 EVO si aceeasi interfata SATA-USB.

Toate aceste caracteristici au insa un pret deloc de neglijat, acesta fiind de 799$. Insa in urma testelor efectuate, specialistii spun ca Samsung T1 isi merita banii. Mai multe amanunte aici.

De asemenea, ai putea dori...