Cum activam tasta F8 in Windows 8 pentru a boota in Safe Mode

safe-mode-win8

Dupa cum se stie, Microsoft a introdus in Windows 8 un nou boot loader cu scopul de a micsora timpul de bootare. Insa asta a eliminat posibilitatea de a accesa meniul avansat de boot prin actionarea tastei F8 in timp ce sistemul booteaza. Implicit a fost inlaturat accesul facil la optiunea Safe Mode atunci cand avem nevoie. Astfel, pentru a elimina etapele suplimentare pentru accesarea meniului avansat de boot si a avea acces la meniul Safe Mode prin metoda clasica, am sa va prezint mai jos un mic trick prin care puteti activa tasta F8 la bootare.

Asadar, pentru a activa tasta F8, prima data trebuie sa intrati in Command Prompt in modul Administrator. Pentru asta puteti folosi combinatia de taste Windows + X pentru a activa meniul power user, de unde veti alege optiunea Command Prompt (Admin).

cmd-admin

Dupa ce ati intrat in Command Prompt, urmeaza sa scrieti urmatoarea comanda, fara ghilimele: „bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

enable-f8-win8

Dupa care apasati Enter pentru a valida comanda. Daca ati introdus comanda corect, veti primi mesajul „The operation completed successfully”. Nu mai ramane decat sa restartati calculatorul si sa actionati tasta F8 pentru a intra in Safe Mode atunci cand aveti nevoie.

Daca doriti revenirea la setarile originale, nu aveti decat sa introdceti in Command Prompt, urmatoarea comanda, de asemenea fara ghilimele: „bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard„. Dupa care dati Enter si restart. Asta este tot!
Succes!

De asemenea, ai putea dori...