Cum activam tasta F8 in Windows 8 pentru a boota in Safe Mode

safe-mode-win8

Dupa cum se stie, Microsoft a introdus in Windows 8 un nou boot loader cu scopul de a micsora timpul de bootare. Insa asta a eliminat posibilitatea de a accesa meniul avansat de boot prin actionarea tastei F8 in timp ce sistemul booteaza. Implicit a fost inlaturat accesul facil la optiunea Safe Mode atunci cand avem nevoie. Astfel, pentru a elimina etapele suplimentare pentru accesarea meniului avansat de boot si a avea acces la meniul Safe Mode prin metoda clasica, am sa va prezint mai jos un mic trick prin care puteti activa tasta F8 la bootare.

Asadar, pentru a activa tasta F8, prima data trebuie sa intrati in Command Prompt in modul Administrator. Pentru asta puteti folosi combinatia de taste Windows + X pentru a activa meniul power user, de unde veti alege optiunea Command Prompt (Admin).

cmd-admin

Dupa ce ati intrat in Command Prompt, urmeaza sa scrieti urmatoarea comanda, fara ghilimele: „bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

enable-f8-win8

Dupa care apasati Enter pentru a valida comanda. Daca ati introdus comanda corect, veti primi mesajul „The operation completed successfully”. Nu mai ramane decat sa restartati calculatorul si sa actionati tasta F8 pentru a intra in Safe Mode atunci cand aveti nevoie.

Daca doriti revenirea la setarile originale, nu aveti decat sa introdceti in Command Prompt, urmatoarea comanda, de asemenea fara ghilimele: „bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard„. Dupa care dati Enter si restart. Asta este tot!
Succes!

If you like it:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on StumbleUpon0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *