Windows 9 vine cu Virtual Desktops

windows-9-virtual-desktops

Din cate se stie, Microsoft lucreaza intens la o noua versiune de Windows a carei lansare este preconizata pentru primavara anului 2015. Pana atunci insa, beta-testerii asteapta cu nerabdare aparitia unei versiuni de test care se pare ca va avea loc in toamna acestui an. Alaturi de un nou meniu de start, Microsoft planuieste o surpriza pentru utilizatori, facilitandu-le acestora gestionarea simultana a mai multor activitati prin introducerea unei noi optiuni numita Virtual Desktops. Optiunea este asemanatoare cu cea care se gaseste de mult timp pe Mac sau Linux si pe care utilizatorii o doreau implementata si pe Windows. Pentru cei care nu stiu, optiunea Virtual Desktops asigura utilizatorului posibilitatea de a crea mai multe desktop-uri active si personalizate, care mai apoi pot fi comutate rapid intre ele.

Odata cu introducerea Virtual Desktops, se pare ca Microsoft va renunta si la Charms Bar-ul din dreapta, util pentru utilizatorii de dispozitive mobile, insa aproape inutil, chiar deranjant pentru utilizatorii de PC-uri (vezi imagine).

charms-bar

Astfel, optiunile care se regasesc in Charms Bar, search, share, start, settings, isi vor gasi acum locul in bara de sus a aplicatiilor UI moderne din Windows 9. De asemenea sunt zvonuri ca noua versiune de Windows 9 (Windows Threshold) va integra si asistentul vocal Cortana, prezent acum doar pe Windows Phone. Microsoft nu a lansat niciun detaliu oficial desprea asta, insa sunt surse din interior si nu numai, care confirma cele spuse mai sus.
Microsoft pregateste de asemenea o versiune combinata a Windows Phone si Windows RT sub denumirea Windows Mobile care se va concentra pe aplicatii touch optimizate.

Sursa

De asemenea, ai putea dori...