Windows 9 vine cu Virtual Desktops

windows-9-virtual-desktops

Din cate se stie, Microsoft lucreaza intens la o noua versiune de Windows a carei lansare este preconizata pentru primavara anului 2015. Pana atunci insa, beta-testerii asteapta cu nerabdare aparitia unei versiuni de test care se pare ca va avea loc in toamna acestui an. Alaturi de un nou meniu de start, Microsoft planuieste o surpriza pentru utilizatori, facilitandu-le acestora gestionarea simultana a mai multor activitati prin introducerea unei noi optiuni numita Virtual Desktops. Optiunea este asemanatoare cu cea care se gaseste de mult timp pe Mac sau Linux si pe care utilizatorii o doreau implementata si pe Windows. Pentru cei care nu stiu, optiunea Virtual Desktops asigura utilizatorului posibilitatea de a crea mai multe desktop-uri active si personalizate, care mai apoi pot fi comutate rapid intre ele.

Odata cu introducerea Virtual Desktops, se pare ca Microsoft va renunta si la Charms Bar-ul din dreapta, util pentru utilizatorii de dispozitive mobile, insa aproape inutil, chiar deranjant pentru utilizatorii de PC-uri (vezi imagine).

charms-bar

Astfel, optiunile care se regasesc in Charms Bar, search, share, start, settings, isi vor gasi acum locul in bara de sus a aplicatiilor UI moderne din Windows 9. De asemenea sunt zvonuri ca noua versiune de Windows 9 (Windows Threshold) va integra si asistentul vocal Cortana, prezent acum doar pe Windows Phone. Microsoft nu a lansat niciun detaliu oficial desprea asta, insa sunt surse din interior si nu numai, care confirma cele spuse mai sus.
Microsoft pregateste de asemenea o versiune combinata a Windows Phone si Windows RT sub denumirea Windows Mobile care se va concentra pe aplicatii touch optimizate.

Sursa

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *