Mesajul buclucas care iti blocheaza aplicatia de mesagerie Skype

skype-crash

Nici nu s-au linistit bine apele in randul detinatorilor de iPhone care aveau probleme atunci cand primeau mesaje cu un anumit tip de caractere si care le blocau dispozitivele, caci iata, un nou bug a aparut pe aplicatia de mesagerie Skype. Un simplu mesaj trimis catre interlocutor si care contine sirul de caractere „http://:” (fara ghilimele), face ca aplicatia Skype a acestuia sa se blocheze.

Din pacate bug-ul este comun si actioneaza atat pe Windows cat si pe Android si iOS. Microsoft a raspuns deja sesizarilor primite, declarand ca sunt constienti de problema, insa nu au dat un raspuns ferm cu data cand vulnerabilitatea va fi rezolvata, sau daca va fi rezolvata permanent. Astfel, daca cineva primeste mesajul buclucas, singura metoda de a scapa de problema este sa faca un downgrade la versiunea 6 si asta datorita faptului ca daca inchideti aplicatie si o redeschideti, in speranta ca va functiuna dupa asta, din pacate acest lucru nu se va intampla. De fiecare data cand porniti serviciul, istoricul mesajelor este descarcat din nou automat, provocand in mod repetat blocarea aplicatiei Skype.

skype-bug

Pentru utilizatorii de Mac insa, nu se stie din ce cauza, acest bug nu are efect. De asemena nici pentru utilizatorii de Windows 8 care folosesc aplicatia Metro, spun cei de la VentureBeat. O alta cale de a rezolva problema acestui bug, fara sa faceti downgrade, este sa rugati prietenul sau prietena care v-a facut gluma, sa stearga propriul mesaj trimis.

Skype a confirmat de asemenea, bug-ul respectiv si spun ca lucreaza pentru rezolvarea problemei. Pana atunci insa, evitati sa trimiteti astfel de mesaje, pentru ca nu se stie cand veti deveni voi insiva una din victime!

De asemenea, ai putea dori...