Bitdefender Adware Removal Tool

adware-removal-tool

Stim cu totii cat de enervante si periculoase sunt atacurile de tip malvertising ce pot infecta utilizatorii cu virusi, prin reclame gazduite pe anumite site-uri. Iata insa ca Bitdefender vine in sprijinul utilizatorilor cu o noua aplicatie gratuita ferindu-i de reclame online intruzive sau extensii de browser agasante. Aplicatia se numeste Adware Removal Tool si are ca scop eliminarea acestor programe malitioase care produc de multe ori pagube insemnate.

Un studiu realizat de curand de Bitdefender a aratat ca una din trei retele de publicitate online ar putea servi malvertising, un tip de atac ce poate infecta utilizatorii cu virusi, prin reclame gazduite pe anumite site-uri, unele dintre acestea chiar legitime. Cercetarea asupra fenomenului a mai relevat faptul ca aproximativ 7 la suta din numarul total de reclame online infecteaza utilizatorii cu virusi sau ii pacalesc cu fraude, spam si phishing.

“Am hotarat sa ne folosim expertiza pentru a crea propria unealta de indepartare a programelor de tip adware si pentru a oferi protectie completa impotriva unei intregi serii de amenintari”, a declarat Jonas Selkala, Senior Product Manager la Bitdefender. “Aplicatia noastra anti-adware ii ajuta si pe utilizatorii din Romania sa detina controlul propriilor calculatoare, pastrand doar programele care le plac si eliminandu-le pe cele care ii deranjeaza”.

Dupa ce scaneaza calculatoarele, Bitdefender Adware Removal Tool marcheaza o lista cu aplicatii periculoase precum Adware.SwiftBrowse, Adware.Plush si Adware.BrowseFox. Aplicatia sterge programele doar dupa acordul utilizatorilor.

Adware Removal Tool protejeaza de asemenea utilizatorii si de software de tip Bundler sau Keylogger, care poate fura informatii confidentiale si cauza pierderi financiare. Programele de tip Aplication.Bundler trimit datele personale ale utilizatorilor, inclusiv geo-locatia, catre servere externe, in timp ce aplicatiile Keylogger pot fura informatii private precum parole si date bancare, spionand activitatea din browser.

Aplicatia Bitdefender Adware Removal Tool este compatibila cu toate sistemele de operare de la XP in sus si poate fi gasita aici.

bitdefender-adware-removal-tool

bitdefender-adware-removal-tool

De asemenea, ai putea dori...