ADATA a lansat prima memorie DDR4 la 2133 MHz

ADATA Technology, un producator de top al memoriilor DDRAM de inalta performanta, a lansat pe piata prima memorie DDR4. Premier DDR4 2133 MHz Unbuffered DIMM este prima memorie de acest fel compatibila cu noua platforma Intel Haswell-E si gandita pentru performante extreme.

adata-premier-ddr4

Viteze de transfer mai mari si o eficienta sporita a consumului de energie, sunt doua din caracteristicile principale ale noului model ADATA Premier. Cu viteze de pana la 2133 MHz si o latime de banda de transfer care atinge 17 GB/s, Premier DDR4 2133 Unbuffered DIMM ofera o mai mare eficienta a transferului de date decat generatiile anterioare de DDRAM. Comparativ cu DDR3, memoria Premier DDR4 DIMM dispune de frecvente de ceas mai rapide si consum redus de energie.

Cu o tensiunea de alimentare de 1.2 V, noul Premier DDR4 poate duce la un consum de energie redus cu 20%, ceea ce o transforma intr-o componenta ecologica. Acest lucru va duce in timp la costuri mai mici si o performanta generala imbunatatita pentru viitoarele modele de calculatoare si nu numai. ADATA nu specifica nimic de latenta memoriei, insa se crede ca este vorba de CL15. Desi pretul nu a fost declarat oficial, surse din interior vehiculeaza un pret de aproximativ 95 de dolari pentru un modul de 4GB DDR4 si aproximativ 190 de dolari pentru un modul de 8 GB DDR4.

adata-premier-ddr4

De luna viitoare este asteptata si lansarea placilor de baza cu tehnologia Intel Haswell-E asociate cu procesoarele din seria Core i7-5800/5900 si chipset-ul Intel X99.

Sursa

De asemenea, ai putea dori...