Un nou patch Windows 10 permite dezactivarea actualizarilor automate

windows10-automatic-update

Dupa cum deja se stie, uitilizatorii de Windows 10 se afla in imposibilitatea de a putea opri update-urile automate, subiect pe care l-am dezbatut anterior aici.

Iata insa ca Microsoft a lansat de curand un numar de trei actualizari, acestea fiind KB3081449, KB3081452 si KB3081448. Primele doua aduc imbunatatiri care au legatura cu OOBE (Out of the Box Experience) si respectiv cu un spor de functionalitate pentru Windows 10. Cel de al treilea insa, este un update cumulativ (Cumulative Update 5) si este si cel care aduce cu sine marea schimbare pe care o anuntam in titlu.

Desi Microsoft nu spune prea multe despre acest update cumulativ, doar ca include imbunatatiri pentru a spori functionalitatea Windows 10, Richard Hay de la SuperSite for Windows, a descopertit ca in urma acestui update cumulativ, utilizatorii Windows 10 pot dezactiva de acum actualizarile automate pentru aplicatii, urmand ca ulterior sa le poata instala manual ca si in versiunile anterioare de Windows.

De asemenea, Richard Hay speculeaza ca aceasta noua facilitate poate fi rezultatul unui bug, daca e sa tinem cont de directia pe care a abordat-o Microsoft in legatura cu update-urile automate. Acest lucru poate fi insa si rezultatul feedback-urilor date de utilizatori si din cauza carora Microsoft a revenit la sentimente mai bune.

Daca este sau nu asa, ramane sa vedem pe parcurs si sa speram ca Microsoft va extinde aceasta masura si pentru alte domenii, cum ar fi actualizarile cumulative detaliate.

Ca urmare, daca doriti oprirea automata a update-urilor pentru aplicatii, va trebui sa instalati acest update cumulativ. Dupa care, din Settings, veti avea posibilitatea sa dezactivati update-urile!

De asemenea, ai putea dori...