Microsoft foloseste tehnici malvertising pentru a forta upgrade-ul la Windows 10

windows-10-malware-trick

Dragoste cu sila nu se poate, zice un vechi proverb romanesc. Iata insa ca cei de la Microsoft incerca sa ne convinga totusi ca se poate si ne baga pe gat pop-up-uri de tip malware, prin care suntem atentionati ca PC-ul nostru este eligibil si programat pentru upgrade la Windows 10. Asta nu ar fi insa o problema majora, daca programarea s-ar face cu acordul utilizatorului, optiune care insa lipseste cu desavarsire. Nu ai decat doua optiuni, accepti sau reprogramezi upgrade-ul la o data ulterioara celei recomandate de Microsoft.

Microsoft foloseste tehnici din ce in ce mai agresive pentru a impune utilizatorilor noul sau sistem de operare. Mai jos aveti un print screen cu pop-up-ul buclucas al acestora. Conform lui Brad Chacos, Senior Editor la PCWorld, print screen-ul cu pricina, e facut chiar pe calculatorul sotiei, utilizator de Windows 7. Si se pare ca nu este singura, din ce in ce mai multi utilizatori reclamand aceasta practica.

windows-10-gwx

Dupa cum am spus si mai sus si se poate observa si in imagine, nu exista decat doua optiuni, „upgrade now” si „change upgrade schedule”. Daca te-a pus Aghiuta sa incerci sa inchizi fereastra de la X, atunci upgrade-ul va incepe in momentele imediat urmatoare. A doua optiune este reprogramare upgrade-ului, dupa care poti inchide fereastra. Concluzia…vrei, nu vrei, devii utilizator de Windows 10. Atentie insa, nu toate calculatoarele sunt eligibile pentru Windows 10. Daca ai „norocul” sa te numeri printre cei eligibili, dar nu doresti acest upgrade, atunci trebuie sa stii ca din nefericire este posibil sa nu poti evita acest lucru.

Adam Turner, jurnalist la Sydney Morning Herald, acuza Compania Microsoft de practici de tip malware pentru a pacali utilizatorii sa instaleze softuri pe care nu le doresc.

In incheiere, pentru cei care se stiu eligibili si au licenta legala de Windows 7 sau 8, dar nu doresc trecerea la Windows 10, sunteti sfatuiti sa opriti update-urile automate pentru a evita incidente ca cele descrise mai sus!

De asemenea, ai putea dori...