Bitdefender Anti-Ransomware

bitdefender-anti-ransomware

Se stie deja ca cei mai periculosi virusi, sunt programele de tip ransomware care produc pagube insemnate pe calculatoarele tinta si care in majoritatea cazurilor sunt aproape irecuperabile. Iata insa ca specialistii Bitdefender Labs au dezvoltat un set de instrumente care protejeaza utilizatorii de atacuri de tip ransomware, atacuri care includ o familie mai mare de crypto-virusi precum CTB-Locker, Locky, TeslaCrypt si chiar Petya. Cea din urma fiind cea mai periculoasa varianta datorita faptului ca nu cripteaza fisierele utilizatorului, ci chiar structura de fisiere a hardisk-ului, MFT (Master File Table) si detine propriul bootloader si kernel.

O mica demonstratie a ceea ce inseamna virusul Petya, in filmuletul de mai jos:

 
BDAntiRansomware necesita instalare, este free si functioneaza pe orice sistem de operare de la Windows 7 in sus. Nu consuma resurse multe si poate functiona singur sau impreuna cu alte solutii antivirus.
Atentie insa, BDAntiRansomware nu este un substitut pentru o solutie antivirus completa! Bitdefender Anti-Ransomware este doar un instrument de preventie si protectie impotriva familiei de crypto-virusi enumerati mai sus si a unor posibile noi variante.

Cine doreste sa previna infectarea cu aceste tipuri de ransomware si stie ca detine date importante pe calculatorul personal, poate descarca Bitdefender Anti-Ransomware de aici!
Si nu uitati, cea mai buna metoda de preventie este backup-ul!

De asemenea, ai putea dori...