Resetare parola Windows

pcunlocker

In multe cazuri, accesul la sistemul de operare Windows este ingreunat datorita faptului ca unul sau mai multe conturi de administrartor sau utilizator au setata o parola. In principiu, acesta este si scopul. Setarea parolei se face pentru a limita accesul neautorizat la sistemul de operare. Ce ne facem insa in cazul in care avem setata o parola si…”fatalitate”, am uitat-o! In cazul acesta, ne vom trezi in situatia de a nu putea accesa propriul sistem de operare.

Din fericire exista mai multe solutii pentru a reseta parola de administrator sau utilizator din Windows, iar una dintre ele o sa v-o prezint in cele ce urmeaza. Asadar, pentru a putea face acest lucru, vom acea nevoie de un CD sau stick USB si o aplicatie care se numeste PCUnlocker. Programul poate reseta parola pentru variantele de Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 si Windows server.

Pentru inceput va trebui sa descarcam imaginea ISO a programului de aici. Dupa ce am obtinut astfel imaginea ISO, o scriem pe un CD sau pe un stick USB. Pentru a o scrie pe CD, cred ca nu mai este nevoie sa intram in amanunte cum se face aceasta operatie, insa pentru a pune imaginea pe stick, operatia devine putin mai complexa. Pentru asta puteti folosi acest program care se numeste ISO2Disc.

iso2disc

Cateva caracteristici ale programului ISO2Disc:

– Poate arde imagini ISO pe CD-R, DVD-R, DVD+R, CD-RW, DVD-RW, DVD+RW and DVD-RW DL, HD DVD si Blu-ray Disc
– Poate arde imagini ISO pe USB flash, memory stick, HDD sau DVD extern pe USB
– Poate crea CD/DVD sau Stick bootabil din orice imagine ISO bootabila
– Poate crea Stick bootabil atat cu tabela de partitii GPT cat si MBR.

Acum, dupa ce avem la indemana tot ce ne trebuie, nu ne mai ramane decat sa ardem imaginea ISO pe un stick sau CD si sa bootam de pe ea. Pentru a putea face asta, va trebui sa intram in BIOS si sa alegem ordinea de bootare in functie de suportul folosit. Vezi imaginea:

bios-setup

Dupa ce am facut si aceste setari, urmeaza sa bootam sistemul si sa purcedem la operatia propriu-zisa de resetare a parolei. Sistemul va boota de pe unul din suporturi, stick sau CD si programul PCUnlocker va incepe sa ruleze. Din fereastra de dialog care apare, puteti alege care din parole o doriti resetata. Vezi imagine:

reset-windows-password

Dupa ce ati resetat parola, scoateti CD-ul sau stick-ul din unitate si restartati. Asta este tot!

Nota*: Din pacate PCUnlocker este in varianta trial, asa incat unele optiuni vor fi limitate!

De asemenea, ai putea dori...