Devirusare – Kaspersky Rescue Disk

kaspersky rescue disk

Programele malware si virusii au devenit in ultimul timp tot mai agresivi. Totodata, diversitatea acestora a crescut alarmant, ceea ce ii face destul de greu de descoperit, acestia fiind prezenti atat pe calculatoarele personale, cat si pe dispozitivele mobile.

Tocmai din aceasta cauza, uneori, solutiile antivirus instalate pe calculator nu ofera rezultate suficiente. In astfel de cazuri, ne vedem pusi in imposibilitatea de a elimina virusul sau programul malware care ne-a afectat sistemul de operare. Ce putem face in astfel de cazuri daca vrem sa scapam de o reinstalare de Windows? Desi nicio solutie nu are o eficienta de 100%, pentru astfel de cazuri anumiti producatori de solutii antivirus, ofera utilizatorilor asa numitele Rescue Disk. Printre cele mai bune solutii de acest tip, daca nu chiar cea mai buna este Kaspersky Rescue Disk.

Kaspersky Rescue Disk este un Live-CD care are la baza sistemul de operare Linux si care ne permite sa scanam calculatorul fara a folosi sistemul de operare. Pentru a obtine un astfel de Live-CD de boot, nu aveti decat sa va duceti pe pagina producatorului Kaspersky Lab si sa downloadati imaginea ISO. O gasiti aici. Dupa ce ati descarcat imaginea, o puteti scrie pe un CD sau pe stick, asta in caz ca nu aveti unitate optica. Desigur, aceasta operatie e bine sa o faceti inainte de a avea probleme, astfel incat in caz de nevoie, sa aveti deja pregatite armele necesare.

Kaspersky Rescue Disk este destul de usor de folosit, se booteaza calculatorul cu CD-ul sau stick-ul in unitate, iar cand apare interfata programului se apasa orice tasta pentru a intra in program. Ulterior, va apare un meniu din care puteti alege sa porniti programul in mod grafic sau text. Recomand folosirea in mod grafic pentru ca e mai user-friendly. Dupa ce ati selectat una din optiuni, programul va cere sa fiti de acord cu termenii si conditiile de utilizare. O puteti face tastand litera „A”. Dupa ce ati dat accept, programul va incepe initializarea serviciilor, iar la final va apare o fereastra de dialog din care veti putea selecta ce anume doriti sa scanati. Vezi imaginile de mai jos!

kaspersky-rescue-disk

kaspersky-rescue-disk

O alta optiune buna pe care o pune la dispozitie Kaspersky Rescue Disk, este si faptul ca are incorporat un manager de fisiere, foarte util pentru momentele cand suntem nevoiti sa salvam datele de pe partitia C in alta locatie. Si nu numai de pe C. De asemenea, se poate face si este chiar indicat inainte de a trece la scanarea propriu-zisa, un update al bazei de date. Pentru asta exista in interfata optiunea „My Update Center”. Urmariti aici pasii care trebuie facuti: update database

Asta este tot. Succes!

De asemenea, ai putea dori...