Foto

Gasiti mai jos trei programe gratuite si foarte bune pentru editat si vizualizat fotografii. Desi sunt free, programele pun la dispozitie o multime de functii complexe si utile atunci cand avem nevoie sa intervenim rapid pentru editarea unei fotografii.

photoscape

Photoscape este un editor foto simplu si util. Ne pune la dispozitie functiile de baza crop, resize, red-eye correction, auto levels si altele. Include si un GIF Animator, un convertor din RAW în JPG, Batch Editor, Viewer si multe alte module mai mult sau mai putin interesante.
Photoscape:  www.photoscape.org

irfanview

Programul IrfanView va permite sa deschideti si sa editati imagini, precum si multe alte formate media. Puteti taia imagini, aplica conversii, adauga sharpen, blur sau alte efecte, sa creati panorame si multe altele. Programul contine suport pentru o gama larga de formate si fisiere si are plug-in-uri pentru video si formate de sunet, inclusiv MP3, AVI, CD-uri audio si WMA. Interfata  este destul de usor de folosit pentru majoritatea utilizatorilor.

gimp

GIMP este unul dintre cele mai populare programe de editat poze. GIMP este totodata si un program de modificat fotografii care concureaza fara probleme cu Photoshop. Este un program care se bazeaza pe modificarea de imagini bitmap/pixel. Avand mai multe instrumente de retusare si editare imagini, Gimp ofera utilizatorului o multitudine de optiuni. De asemenea, poate crea si animatii.
GIMP for Windows:  http://www.gimp.org/downloads

De asemenea, ai putea dori...