Eroare 0x00000709 – Imprimanta nu poate fi setata implicit

error-0x00000709

In urma instalarii unor imprimante intr-o retea locala am avut neplacuta surpriza sa dau peste o eroare mai putin intalnita, si anume, niciuna din imprimantele instalate nu putea fi setata ca implicita. Invariabil aparea eroarea „0x00000709 – operation could not be completed„. Cum niciun soft nu este perfect, iar Windows-ul este vestit pentru astfel de „surprize”, am incercat sa gasesc diverse solutii care sa ma ajute sa rezolv problema.

Aceasta eroare apare de obicei atunci cand inainte a fost setata ca default (implicit) un alt model de imprimanta. La instalarea unui nou model, aceasta nu poate fi setata implicit deoarece in registri a ramas setata ca implicit vechea imprimanta. Pentru a putea scapa de acest bug al sistemului de operare, va trebui sa modificati manual in registri numele imprimantei pe care o doriti setata ca implicit. Sa vedem mai jos cum puteti face acest lucru:

Pasul 1:

Click pe butonul Start si scrieti „regedit”, apoi „run as administrator”.

regedit

Pasul 2:

Trebuie sa ajungeti in locatia: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows

Vezi poza:

current-user

In directorul Windows, in panelul din dreapta la „Device”, puteti modifica numele imprimantei cu cea pe care o doriti implicita. Dupa care restartati calculatorul.
*Atentie! Modificati doar valoarea (numele) care se afla in fata „,winspool,Ne02:”, aceasta din urma ramane neschimbata!

In cazul in care dupa modificarea numelui imprimantei, intampinati eroarea din poza de mai jos, atunci trebuie sa dati permisiuni „full control” pentru directorul Windows. Dupa aceasta operatiune veti putea modifica numele imprimantei.

error

permision

Tutorial valabil pentru Windows 7 si 8.

Asta este tot, succes!

De asemenea, ai putea dori...