Ai uitat parola wireless? Uite cum o poti recupera!

wirelesskeyview

Datorita faptului ca in general o parola wireless odata setata pe un dispozitiv acesta o memoreaza, iar urmatoarele conectari se vor face automat, exista riscul ca in timp aceasta parola sa fie uitata. Desi exista mai multe metode de a preintampina acest fapt, una dintre ele si cea mai sanatoasa este printarea acesteia pe o hartie si atasarea cu scotch pe spatele routerului, am sa va pun la dispozitie mai jos un mic programel care va poate aduce parola wireless inapoi in caz ca ati uitat-o. Foarte util atunci cand aveti nevoie de ea in scop personal, sau daca doriti sa facilitati accesul la Internet si altei persoane.

Exista mai multe metode de a afla parola wireless, insa in acest articol ne vom referi strict la aplicatia numita WirelessKeyView. Micul programel poate recupera toate parolele WEP si WPA stocate in calculator si functioneaza pe toate sistemele de operare de la Windows XP in sus, inclusiv Windows Server 2008. De asemenea, dupa ce gaseste parolele, aceste pot fi salvate pe calculator in format txt, html sau xml. Functioneaza atat pe 32 biti, cat si pe 64 biti. Ambele variante le gasiti aici.

Mai jos aveti o imagine cu un test facut pe laptopul personal in care puteti observa trei dintre parolele memorate in diverse locatii de pe diverse acces point-uri.

wireless-key

Dupa cum se poate observa in imagine, in dreptul fiecarei retele se gasesc mai multe sectiuni. Cea care va intereseaza in mod direct este Key (Ascii), cea in care este trecuta parola pe care o aveati setata pe reteaua respectiva. De asemenea, puteti sterge parolele de acces pentru acces point-urile vechi si care nu mai prezinta interes, folosind optiunea „Delete Selected Items”. In concluzie, WirelessKeyView este un utilitar extrem de util atunci cand avem lacune de memorie si nu ne putem aminti parola wireless. Este micut, portabil (nu se instaleaza) si ofera si suport in limba romana.

*Atentie! Unele programe antivirus il pot identifica ca pe un soft rau intentionat si il pot bloca. Este normal, datorita faptului ca WirelessKeyView are acces la registri acolo unde sunt stocate parolele wireless criptate. Insa nu este niciun pericol, utilitarul este curat!

De asemenea, ai putea dori...