Un nou OZN de la Dell – Alienware Area-51 editia 2014

alienware-area-51-2014

„Uita tot ce stii”, isi incep cei de la Dell prezentare celui mai nou produs din seria Alienware Area-51 editia 2014. Au trecut aproape 5 ani de cand Dell nu a mai adaugat un produs nou la linia sa de gaming-pc de top, numita Alienware Area-51. Iata insa ca in curand se pregateste sa lanseze un nou „OZN”, care se remarca atat prin performanta incredibila, cat si prin design.

Noul Alienware Area-51 cu un design pe care Dell l-a denumit „Triada”, nu intoarce numai capete, ci vine insotit de ultimele tehnologii in materie de gaming-pc. Astfel, Triada este centrat pe trei principii de proiectare principale: performanta de neegalat, managementul termic optimizat si pe cea mai buna ergonomie din clasa sa.
Dispunerea interna, inteligent proiectata a ventilatoarelor, face ca aerul proaspat din exterior sa ajunga direct spre placile video, mentinand sistemul la performante de varf. Designul inclinat, ofera de asemenea un spatiu mare pentru a refula aerul cald, comparativ cu o carcasa dreptunghiulara, mai ales atunci cand aceasta se afla foarte aproape de perete.

new-area-51-cooling.gif

Capabilitatile grafice de neimaginat, ating o rezolutie de 11520×2160 px care poate fi afisata pe trei monitoare Ultra Hd 4K. Noul Alienware Area-51 este proiectat sa suporte pana la trei placi video full-length si double-wide, sau pentru o configuratie quad GPU, indiferent ca este vorba de nVidia sau AMD. Cu alte cuvinte o experienta de joc de-a dreptul extraterestra.

interior-area-51

Partea de procesare care echipeaza Triada, este de asemenea de ultima generatie, ingloband procesoare Intel® Core™ i7 cu 6 sau 8 core din noua seria Haswell-E, capabile sa suporta pana la 32 GB RAM DDR4 la 2133 MHz in quad channel. Placa de baza este de asemenea construita in jurul noului chipset Intel Express X99. Capacitate de stocare este de asemenea impresionanta, carcasa fiind proiectata de asa natura incat sa permita o configuratie de pana la 4 hard disk-uri clasice, sau 8 SSD-uri. De asemenea, calculatorul are integrat ultimul standard wireless 802.11ac care prioritizeaza gaming-ul si streaming-ul video pentru o experienta media de neegalat. Sursa de alimentare este si ea pe masura cerintelor, livrand nu mai putin de 1500 W in configuratie maxima.

Alienware Area-51 va fi pus in vanzare in SUA incepand cu luna Octombrie, urmand ca in scurt timp sa ajunga si la nivel global. Pretul de pornire nu a fost anuntat, insa se asteapta ca acesta sa fie destul de mare. Un aspect important insa de luat in calcul, este faptul ca noul Area-51 poate fi configurat in functie de nevoi si buget. Mai mult amanunte aici.

Photo: Alienware

De asemenea, ai putea dori...