Utilizarea memoriei din dispozitivele de stocare prin ReadyBoost

readyboost

In Windows 7, ReadyBoost poate mari viteza computerului prin utilizarea spatiului de stocare de pe unitati flash USB sau carduri de memorie flash. Cand cuplati un dispozitiv de stocare la computer, compatibil cu ReadyBoost, caseta de dialog Redare automata va ofera optiunea sa mariti viteza computerului utilizând ReadyBoost. Daca selectati aceasta optiune, aveti apoi posibilitatea sa alegeti cantitatea de memorie din dispozitiv care sa fie utilizata in acest scop.

readyboost
Cand configurati un dispozitiv pentru a functiona cu ReadyBoost, Windows va arata cat spatiu va recomanda sa ii permiteti sa utilizeze pentru performante optime. Pentru ca ReadyBoost sa mareasca eficient viteza computerului, unitatea flash sau placa de memorie ar trebui sa aiba cel putin 1 gigaoctet (GO) de spatiu disponibil. Daca dispozitivul nu are suficient spatiu disponibil pentru ReadyBoost, veti vedea un mesaj care va solicita sa eliberati spatiu pe dispozitiv daca doriti sa-l utilizati pentru a mari viteza sistemului.

Daca sistemul pe care se doreste utilizarea ReadyBoost beneficiaza de hard disk SSD, atunci optiunea ReadyBoost nu va functiona. Hard disk-ul este suficient de rapid, iar din aceasta cauza, ReadyBoost nu va aduce avantaje in plus.
Mai multe amanunte aici: memory-storage-device

De asemenea, ai putea dori...