Intel confirma, procesoarele Skylake au o problema

intel-skylake-bug

Intel a confirmat problema care afecteaza procesoarele Skylake din generatia a 6-a si care se produce aleator atunci cand acestea sunt supuse unui volum mare de operatii. Bug-ul a fost raportat prima data pe site-ul celor de la hardwareluxx.de si confirmat apoi de echipa de matematicieni de la GIMPS (Great Internet Mersenne Prime Search), atunci cand au utilizat pentru teste cunoscutul program Prime95.

In urma acestor teste, cand procesorul a fost solicitat pentru sarcini complexe, cercetatorii au observat ca acesta se blocheaza sau poate duce la un comportament imprevizibil al sistemului. Ca urmare a acestui fapt, Intel a dezvoltat deja un patch si impreuna cu partenerii sai incearca sa rezolve aceasta problema printr-un update de BIOS.

Desi nu a dorit sa dea amanunte, Intel a confirmat ca bug-ul respectiv afecteaza atat platforma Windows, cat si Linux. De asemenea, desi bug-ul respectiv a fost descoperit in testele cu Prime95, specialistii atrag atentia ca se poate manifesta la fel de usor si in utilizare normala atunci cand procesoarele sunt supuse unui proces complex de operatii, acest lucru putand duce la blocarea sistemelor, un eveniment deloc placut mai ales in cadrul anumitor institutii cu volum mare de lucru.

Ramane de vazut cat de repede se vor misca Intel & Partners pentru a rezolva aceasta problema!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...