FreeOCR

free-ocr

De multe ori ne-am gasit in situatia de a avea nevoie sa recuperam sau sa modificam un text dintr-o poza. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui soft dedicat numit OCR (Optical Character Recognition) si al unui scanner. Exista multe astfel de programe, unele mai complexe, unele mai putin complexe, o parte dintre ele fiind in varianta platita, iar altele free. In continuare va prezint o varianta free a unui astfel de program.

Dupa cum îi spune si numele, FreeOCR este un program gratuit de recunoastere a caracterelor dintr-o imagine. Suporta scanarea cu majoritatea modelelor de scannere compatibile Twain si functioneaza pe toate sistemele de operare Windows. Poate recunoaste caractere din documente PDF si o multime de alte formate ca JPG, JPEG, GIF, PNG, TIFF, BMP si altele. Poate de asemenea extrage textul dintr-o poza si exporta direct intr-un document Microsoft Word. Foloseste ca engine Tesseract OCR PDF, un produs open source realizat de Hewlett Packard si lansat de Google, care creste acuratetea analizei textului din imagine. FreeOCR poate lucra de asemenea cu poze trimise pe fax sau e-mail.

Datorita multitudinilor de optiuni si a calitatii rezultatelor obtinute, FreeOCR este unul dintre cele mai bune programe gratuite de acest fel. Cei care au nevoie de un astfel de program de recunoastere a textului dintr-o imagine, pot gasi ultima versiune a FreeOCR aici: FreeOCR

De asemenea, ai putea dori...