Despre Sistemele CISS – Continuous Ink Supply System

sistem-ciss
Sisteme CISS (Continuous Ink Supply System)

Ce este de fapt sistemul CISS?
Un sistem CISS de alimentare continua pentru imprimante, inseamna practic un sistem care asigura umplerea in permanenta a cartuselor din imprimanta printr-un flux continuu de cerneala alimentata din rezervoare de capacitate mai mare, aflate in exteriorul imprimantei. Sistemele CISS sunt compuse din rezervoarele externe de cerneala, propriul sau propriile cartuse si sistemul de alimentare dintre acestea.

Sistemele CISS sunt concepute astfel incat alimentarea in cartusele din imprimanta sa se faca de cate ori este nevoie, fara a mai fi necesara inlocuirea cartuselor. Si cand vorbim de inlocuirea cartuselor, ma refer exclusiv la defecte provenind din cauza lipsei de cerneala (duze uscate, infundate, etc.), nu la defecte electrice, care sunt alt subiect de discutie.  Astfel, sistemele de alimentare CISS reduc foarte mult costurile de imprimare. Un sistem de alimentare CISS poate sa reduca costurile cu pana la 90%.

***Atentie! Vreau sa punctez faptul ca acest sistem CISS, nu scuteste utilizatorul imprimantei de grija de a lista cel putin o data pe saptamana cateva randuri pentru evitarea infundarii duzelor capului de imprimare sau a cartusului!

Sistemele CISS se gasesc intr-o gama variata, functie de modelul imprimantei. Exista sisteme CISS pentru majoritatea marcilor de imprimante – HP, Epson, Canon, Brother, etc. Investitia poate sa para mare la inceput, dar costurile se recupereaza intr-un timp relativ scurt, tinand cont de pretul unui cartus original sau chiar compatibil. Asta pentru cei care au un volum de lucru mare si listeaza des! Pentru utilizatorii casnici si cei care listeaza ocazional, imprimantele laser raman solutia cea mai buna!

Mai jos aveti trei filmulete in care puteti vedea cum functioneaza si cum arata un sistem CISS!De asemenea, ai putea dori...